JCI Constanţa invită membrii JCI de pretutindeni, sâmbătă, 6 ianuarie 2018, ora 15:00, la vernisajul expoziției „100 drawings of Vincent van Gogh”, eveniment ce se va desfăşura la Constanţa, în cadrul Muzeului de Artă. Expoziţia va fi deschisă de senatorul JCI, Thomas Emmerling.

Thomas Emmerling a fost Președinte Naţional JCI Germania în anul 2003 şi este actual Senator JCI. Iubitor de artă şi frumos iar în colecţia sa personală se află 100 de desene Vincent van Gogh. Expoziţia de grafică este expusă încă de la finalul lui 2017 în cadrul Muzeului de Artă Constanţa.

Cele 100 dintre desenele lui Vincent sunt heliogravuri tipărite după Vicent van Gogh (publicate în 10 volume), cuprinse în colecția industriașului olandez Hydde Nieland din Dordrecht.  Aceste lucrări au fost publicate la tipografia olandeză Versluys en Scherjon din Utrecht şi achiziționate pentru prima oară în timpul unei expoziții de la Haga, în 1892. Portofoliul a fost publicat cu ocazia inaugurării Muzeului din Dordrecht / Olanda, în 1905. 

Portofoliul original tipărit la Versluys en Scherjon, primul publicat, este prezentat în expoziția de față. Este prima colecție de heliogravuri după desenele lui Vincent van Gogh. Expoziţia va fi prezentă în cadrul Muzeului de Artă Constanţa până în data de 13 Ianuarie 2018.

Prezentarea expoziției va fi urmată de un training susţinut de  Senatorul JCI Thomas Emmerling, intitulat „Art as a business” la bistro-cafe NOI, de pe blv. Mamaia, nr. 284, începând cu ora 18.00.

Evenimentul este conceput pentru membii JCI WorldWide şi persoanelor non-membre JCI invitate de organizaţia locală JCI Constanţa.

Project-managerul acestui eveniment marca JCI Constanța este Mihaela Bălăceanu. Pentru detalii sau înscrierea în lista de participanţi, puteţi suna la numărul 0770893690.

Junior Chamber International (JCI)

Junior Chamber International (JCI) este o organizaţie neguvernamentală internaţională care numără 200.000 de membri – tineri lideri, antreprenori şi profesionişti cu vârste între 18 şi 40 de ani – în peste 100 de ţări. Pornind de la viziunea JCI „de a fi cea mai importantă reţea globală de tineri activi”, membrii JCI îşi propun să transpună în realitate misiunea JCI „de a oferi oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii să dobândească puterea de a crea schimbări pozitive”. Printre membrii marcanți ai Junior Chamber International s-au numarat: Kofi Annan (Secretar General al ONU), foști președinți ai SUA : George Bush Sr., Bill Clinton, Gerald Ford, Richard Nixon, președintele Franței, Jacques Chirac, prințul Albert de Monaco, fostul Prim-Ministru al Japoniei, Keizo Obuchi, fostul Prim-Ministru al Poloniei, Jan Bielecki, și multe alte personalități, care s-au afirmat ulterior în cele mai diverse domenii.

Junior Chamber International (JCI) România

În România, Junior Chamber International s-a înfiinţat în anul 2002 la Bucureşti, în prezent existând organizaţii locale JCI în mai multe orașe din țară: București, Timişoara, Constanţa, Braşov, Iaşi, Cluj Napoca, Craiova, Prahova, Targu Mures, Galati, Suceava. Proiectele JCI România sunt întreprinse pe una din cele 4 mari arii promovate de JCI la nivel internaţional: afaceri (proiectul Tineri Antreprenori, Business Networking Event, etc.), dezvoltare individuală (JCI Training), relaţii internaţionale (conferinţe internaţionale JCI şi programe de twinning) şi responsabilitate faţă de comunitate (Share Your Blood, Umanitara).

Vizitați pagina de internet www.jciconstanta.ro pentru a afla știri la zi și informații de ultima oră despre JCI Constanța.

Be #better!