Constanța – 03 decembrie 2016, Hotel IBIS – Sala Prestige, între orȘele 17:00 – 20:00, JCI Constanța dăruieste magia sa din „Atelierul Zanelor” prin joc și distracție. Atelierul Zânelor este un eveniment caritabil, prin care copiii norocoși pot oferi cadouri copiilor din familii sărace.

 

Atelierul Zanelor

Familia și dinamica acesteia au un rol marcant asupra dezvoltării și construirii personalitătii copilului. Datorită acestui fapt reacțiile, gesturile, cuvintele, tonul și atitudinea părintilor fată de copii au o greutate foarte mare în devenirea acestora. De-a lungul acestui atelier, prin intermediul tehnicilor creative de lucru, ne propunem tocmai construirea unei atmosfere relaxate și încurajatoare, în care fiecare să se poată exprima liber, ținând cont și de libertatea celuilalt.

Un număr de 60 de perechi formate din copii și părinti vor participa la activitățile organizate de Zâne timp de 3 ore. Prin rotație, echipele vor participa la cele cinci ateliere.

Activități în cadrul Atelierului Zânelor:

  1. Atelierul Zânei Crăciunului– Zâna Crăciunului îi va învăta pe părinți și copii să creeze ciorapei pentru a împodobi bradul în ajunul Crăciunului.
  2. Atelierul Zânei Cadourilor– Zâna Cadourilor îi va îndruma pe copii să confecționeze împreună cu părinții scrisori și felicitări pe care i le vor trimite lui Moș Crăciun.
  3. Atelierul Zânei Prăjiturica – Figurinele de zăhar, ciocolată, marzipan vor fi pregătite, modelate și gustate de cei mici, împreună cu părintii lor, sub atentă supravegere a Zânei Dulcica.
  4. Atelierul Zânei Măștilor – În acest atelier copiii se vor deghiza în îngerași și spiriduși pentru a se alătura în echipa lui Moș Crăciun. Vor fi ajutați pentru realizarea costumelor de părinți și de Zâna Măștilor.
  5. Atelierul Zânei Culorilor – Zâna Culorilor îi va învață pe copii să picteze diverse obiecte în spiritul Crăciunului pentru a-și dezvoltă creativitatea.

Condiții de participare: fiecare pereche (copil – părinte) înscrisă în Atelierul Zânelor trebuie să aducă un cadou pentru cazurile sociale selectate de Zâne. Aceste cadouri vor fi oferite în etapă a două a evenimentului, pe 10 decembrie 2016.

Vârstă copiilor: 4-11 ani

Taxă de participare: 40 RON

Beneficiile participanților (părinti):

–             ocazia de a exersa modele adecvate de interacțiune cu copilul;

–             ocazia de a-și vedea copilul în ipostaze noi și de a-l susține și ajuta ;

–             provocare ;

–             întărirea încrederii și legăturii dintre părinte și copil;

–             deschiderea de noi canale de comunicare cu copilul;

–             deconectarea de la stresul cotidian și relaxarea prin jocuri inedite;

–             socializare

 

Ce se intamplă cu copilul când se joacă impreună cu părintii și cu Zânele?

–             se simte acceptat și inclus în familie;

–             se simte iubit și valoros;

–             se simte ascultat și luat în serios;

–             se simte curajos și independent;

–             se simte capabil și important;

–             se simte protejat și în sigurantă;

–             se simte liber și jucăus.

 

Persoană de contact:

Anamaria

Tel: +40 722 127 078

Email: office@jciconstanta.ro

 

JCI Constanța este o organizație non‐profit de tineri lideri, antreprenori și profesioniști cu vârste între 18 și 40 de ani, membră JCI România și afiliată rețelei mondiale Junior Chamber Internațional (JCI), care număra 200.000 de membri în peste 100 de țări. Misiunea JCI este „de a oferi oportunități de dezvoltare prin care ținerii să dobândească puterea de a creă schimbări pozitive”.