JCI PLAY 4×4

off-road business networking session
ediția a V-a, 17-19 mai 2013, Vama Veche

afis-JCI-PLAY-4x4-editia-a-5-a-web

Detalii despre înscrieri găsiți aici.

Prezentarea proiectului JCI Play 4×4

Lista evenimentelor JCI Constanța pentru anul 2013 este deschisă de JCI Play 4×4, ediția a 5-a, care va avea loc pe 17 – 19.05.2013.

Evenimentul JCI Play 4×4 a fost “inventat”de JCI Constanța și a fost organizat, înca de la prima ediție (12 februarie 2011) în colaborare cu Asociația “Offroad în Dobrogea” și Active Training, sub deviza “oameni de afaceri la joacă, pe un traseu de off-road”. Ideea care a călăuzit organizarea evenimentului a fost aceea de a aduce împreună oameni de afaceri și tineri antreprenori din mediul de business dobrogean (dar și din împrejurimi) pasionați de activitățile în aer liber și off-road, pentru o sesiune de off-road business networking desfășurată într-un cadru recreativ, descoperind peisajul Dobrogei, și prin intermediul unor activități distractive de team building – “jocuri” pe echipe, special concepute pentru a aduce oamenii împreuna și pentru a lega relații între partenerii de joc.

Deoarece prima ediție s-a dovedit a fi un real success: a pornit de la un necesar de 7 mașini pentru maximum 30 de participanți și au fost, de fapt, 44 de masini și 130 de participanți – majoritatea oameni de afaceri sau oameni cheie în diverse companii și organizații, 35 de parteneri pe eveniment – am considerat necesar să repetăm acest tip de eveniment de off-road business networking.

Pentru poze, filmulețe și alte informații suplimentare vă invităm să accesați site-ul http://jciplay.net/4×4/.

Motivație

JCI Constanţa îşi propune să dezvolte potenţialul antreprenorial al oamenilor din mediul constănțean printr-o serie de evenimente de tip business networking, traininguri și sesiuni motivaționale, dar și activități de impact în mediul comunitar.

Ideea acestui proiect a pornit ca urmare a necesității creării unui mediu comun al oamenilor de afaceri locali, pasionați de activitățile în aer liber, realizându-se întalniri de business informale. În cadrul acestor sesiuni informale se intâlnesc oameni activi, oameni de business cu preocupări comune și/sau complementare, care ajung să se cunoasca mai bine prin jocuri în mijlocul naturii, departe de cărți de vizită, costume scorțoase, telefoane, e-mailuri, etc.

Proprietarii de afaceri, managerii, persoanele cheie, oameni activi, de regulă, lucrează foarte mult în timpul săptămănii, iar în week-end au nevoie de relaxare: călătorii, activități recreative, sporturi extreme și alte activități similare. Prin urmare, există o serie de pasiuni scumpe, care câștigă adepți tot mai mulți din rândul oamenilor activi: off-road, raliu, kiting, scuba diving și lista poate continua. Cum oamenii iau parte la aceste tipuri de activități în grupuri, în general, se creează cercuri sociale în jurul fiecarei pasiuni.

Prin evenimentul JCI Play 4×4 dorim să transformăm rutina zilnică a unui om activ într-o intâlnire a oamenilor de afaceri la joacă, pe un traseu de off-road.

Scop

Scopul proiectului este dezvoltarea mediului de afaceri constănțean prin realizarea întâlnirilor de „off-road business networking” într-un cadru relaxat, fiind o oportunitate de a obține valoare adăugată pentru timpul liber, îmbogațită prin mediu și parteneri.

Piața țintă

Beneficiarii proiectului sunt oamenii de afaceri, managerii și oamenii activi din întreaga țară, dar, în mod special, oamenii activi din Constanța și împrejurimi, interesați de business networking, off-road și alte jocuri în aer liber, cu sau fără experiență de off-road, care doresc să experimenteze activități pline de adrenalină alături de profesioniști, într-un cadru relaxat.

Obiective

Prin intermediul acestui proiect ne propunem să oferim tuturor participanților posibilitatea de a realiza o sesiune de business networking informal, și nu în ultimul rând, de a petrece o zi „la joacă” alături de oameni de calitate.

Altfel spus obiectivele acestui proiect sunt:

  • Petrecerea timpului liber de calitate în compania unor persoane profesioniste în ceea ce privește activitatea de off-road și activitatile în aer liber.
  • Dezvoltarea personală prin oferirea unui mediu pentru stimularea dialogului, a creativității și a încrederii în sine a fiecărui participant.
  • Îmbunătățirea abilităților de relaționare prin participare activă și implicare în cadrul tuturor activităților desfășurate.
  • Crearea și consolidarea relațiilor și parteneriatelor dintre participanți prin schimbul cărtilor de vizită și planificarea de întâlniri ulterioare.

Rezumatul edițiilor anterioare

Fiecare dintre edițiile evenimentului JCI PLAY 4×4 a fost specială, s-a desfășurat într-un peisaj pitoresc, de fiecare dată altul decât cele anterioare, a avut elemente noi, inovative și provocatoare pentru participanți și parteneri.

Mesajul JCI PLAY 4×4 a fost următorul: “Te ajutăm să-ți transformi o zi din viața ta alături de profesioniști ai jocului, precum Active Training într-o zi de “oameni de afaceri la joacă“, unde vei avea ca parteneri de joacă antreprenori din Constanța și împrejurimi (membrii JCI Constanța, membrii offroadindobrogea.ro, parteneri JCI Constanța și oameni de afaceri pasionați de activitatile în aer liber și off-road), un traseu în care vei vedea frumusețile Dobrogei din mașini de off-road și vei lua masa într-un mediu pitoresc.”

Traseul parcurs în prima ediție a fost:

Constanța – Năvodari – Canal Midia-Năvodari – Corbu – Lacul Tașaul – Piatra – Sitorman – Gura Dobrogei – Casian sat – Cheia – Cheile Dobrogei – peștera Casian – complex turistic – peștera Liliecilor – Mănăstirea Casian.

La punctele de control special create au fost puse la încercare forțele co-echipierilor în cadrul diverselor ateliere de echipă, explorarea peșterile din zonă (peștera Liliecilor, La Adam). S-a servit prânzul la Mănăstirea Casian, unde participanții au putut socializa și stabili noi contacte.

În edițiile a doua (20 noiembrie 2011), a treia (25.03.2012) și a 4-a (24.11.2012), scopul secundar al evenimentelor a fost de a strânge fonduri pentru o serie de acțiuni umanitare desfașurate în preajma Sărbătorilor de Crăciun 2011, Paște 2012, respectiv Crăciun 2012, acțiuni destinate copiilor – cazuri sociale din județul Constanța, vizând în special copiii din satele extrem de sărace aflate în zonele în care s-au desfășurat acțiunile de off-road (Hagieni, Limanu, Cotu Vaii, Luminita, Vadu, Traian, Histria, Colilia, Capidava).

„Prin participarea ta și donațiile care se vor face la finalul evenimentului vei avea posibilitatea să-ti aduci aportul la bucuria copiilor mai putin norocoși de pe raza județului Constanța.”- a fost mesajul transmis către participanții la eveniment.

Traseul editiei a 2-a a fost în direcția opusă față de ce cel anterior, și anume:

Constanta – Eforie Nord – Eforie Sud – Costinesti – Olimp – Mangalia – Limanu –Hagieni – Albesti: rally-raid, loc de joaca, rally-raid, drum cu înclinare laterală, urcare, coborâre, animale exotice, drum îngust între ape, coborâre, urcare, înclinare laterală, urcare, rally-raid, coborâre, noroi, mult noroi, urcare, drum îngust prin pădure, coborâre trepte, plimbare prin pădure, suspans, pădure, mănăstire, mâncare. Ca și la prima ediție, prânzul s-a servit la un alt lăcaș de cult, și anume, Mănăstirea Hagieni.

Traseul parcurs în a treia ediție a fost: Mamaia – Vadu – Histria – Sinoe, zone extrem de frumoase din regiunea Dobrogei, iar la finalul expediției a fost servită masa la Mănăstirea Colilia, în aer liber, într-un peisaj pitoresc, unde participanții au avut posibilitatea de a schimba păreri și impresii despre traseu și nu numai, stabilind chiar și noi contacte de business.

În ediția a patra, denumită „Comoara dacilor”, traseul realizat a avut și o puternică conotație istorică. Startul s-a dat din fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța din Piața Ovidiu, unde s-au format echipele. Traseul parcurs a fost: Constanța – Năvodari – Lacul Tașaul – Piatra – Palazu Mic – Gura Dobrogei – Târgușor – Mireasa – Gălbiori – Băltăgești – Capidava. Participanții la eveniment au lucrat în echipă, au aflat informații interesante despre trecutul meleagurilor noastre, au admirat Dunărea și alte peisaje memorabile, altfel spus au descoperit comorile Dobrogei. Convoiul de participanti s-a oprit la tabăra Danais – un proiect al asociatiei “România – Dacia Casa Noastră” unde au servit masa de prânz. Tot aici, lângă Cetatea Capidava a avut loc Olimpiada Dacilor, probele fiind inspirate din jocurile tradiționale dacice.

După desfășurarea evenimentelor de off-road, participanții au avut posibilitatea să însotească flota Off-road în Dobrogea și JCI Constanța în satele vizate pentru acțiunea umanitară și au ajutat la împărțirea darurilor pregătite pentru copii.

În fiecare ediție a acestui proiect, numărul de participanți a fost de aproximativ 130 persoane – majoritatea oameni de afaceri sau persoane cheie în diverse companii, distribuiți într-un numar de peste 40 de mașini, în timp ce numărul partenerilor a crescut de la 20 – 35 în primele ediții la peste 60 în ediția a 4-a.

 

Program editia a 5-a

Vineri, 17.05.2013
– 18:00 – 19:00 – Check-in
– 19:00 – 21:00 – Dinner
– 21:00 – 24:00 – Networking + mini party

Sâmbătă, 18.05.2013
– 10:00 – Start JCI PLAY 4×4 day 1
– 10:00 – 18:00 – JCI PLAY 4×4 day 1
– 18:00 – 20:00 – Flexi time
– 20:00 – 22:00 – Dinner
– 22:00 – Party

Duminică, 19.05.2013
– 10:00 – 11:00 – Breakfast
– 11:00 – Start JCI PLAY 4×4 day 2 – Trial
– 11.00 – 17:00 – Trial standard & Trial extrem
– 11.00 – 17:00 – Atelier de fotografie
– 17:00 – încheiere JCI PLAY 4×4
– 18:00 – check-out

Impactul proiectului la nivelul comunității locale

JCI Play 4×4 este un eveniment cu tradiție pentru mediul de afaceri constănțean. A fost “inventat”de JCI Constanta sub deviza “oameni de afaceri la joaca pe o traseu de off-road” și a avut loc pentru prima dată pe 12 februarie 2011. Deoarece prima ediție s-a dovedit a fi un real success, am considerat necesar sa repetam acest tip de eveniment de off-road business networking.

Fiecare dintre edițiile care au urmat au fost unice și speciale, s-au desfășurat într-un peisaj pitoresc, de fiecare dată altul decât cele anterioare, a avut elemente noi, inovative și provocatoare pentru participanți și parteneri. De fiecare dată, numărul de participanți a fost de aproximativ 130 persoane – majoritatea oameni de afaceri sau persoane cheie în diverse companii, distribuiți într-un număr de peste 40 de mașini, în timp ce numărul partenerilor a crescut de la 20 – 35 (în primele editii) la peste 60 în ediția a 4-a.

Rolul principal al acestui proiect este acela de a creea un mediu comun oamenilor de afaceri locali, pasionați de activitățile în aer liber, realizându-se întâlniri de business informale, cu impact direct asupra potenţialului antreprenorial al oamenilor din mediul de afaceri, dar și asupra mediului comunitar.

Proprietarii de afaceri, managerii, persoanele cheie, oameni activi, de regulă, lucreaza foarte mult în timpul săptămânii, iar în week-end au nevoie de relaxare: călătorii, activități recreative, sporturi extreme și alte. Cum oamenii iau parte la aceste tipuri de activități în grupuri, în general, se creează cercuri sociale în jurul fiecărei pasiuni. Încep să apară colaboratori noi, contracte noi, iar cifrele de afaceri încep să crească.

Deoarece sesiunile se desfășoară în zone deosebite în mijlocul naturii, locurile respective sunt promovate, iar comunitatea care trăiește în zona respectivă primește un real sprijin pentru ca turismul în acea zonă să se dezvolte. Cu cât mai multe locuri sunt amenajate pentru turism într-o zonă, cu atât zona devine mai plăcută și mai accesibilă celor care simt nevoia unei escapade în natură.

În edițiile a doua, a treia și a 4-a, scopul secundar al evenimentelor a fost de a strânge fonduri pentru o serie de acțiuni umanitare desfășurate în zonele în care au avut loc sesiunile de off-road business networking, fiind destinate în special copiilor – cazuri sociale din satele extrem de sărace aflate in județul Constanta.

Aceste ediții s-au bucurat de un real succes, măsurabil în numărul de contacte, contracte, colaborări și clienti noi de după eveniment. Astfel, relaxarea la off-road, socializarea, schimbul de cărți de vizită și experiențe pozitive pentru participanți pot, în același timp, să ajute o comunitate de oameni defavorizați.

Beneficiile partenerilor

Beneficiile implicării în cadrul acestui eveniment inedit pentru Constanța în calitate de partener/sponsor sunt în funcție de aportul adus și condițiile negociate cu organizatorul:

• Promovarea companiei pe pagina de Internet și pe pagina de Facebook a proiectului

• Promovare în roadbook-ul primit de fiecare participant în parte;

• Promovarea unui brand/serviciu/produs într-un cadru informal către oameni activi, anteprenori, persoane cheie din mediul de business constănțean și nu numai;

• Logo-ul imprimat pe toate materialele promoționale ce reprezintă acțiunea (afiș, road-book, stick-ere ce se vor lipi pe fiecare mașină participantă, pliante, invitații

• Distribuirea de către organizator a materialelor promoționale în timpul desfășurării activității și afișarea bannerului la locul de START și la FINISH;

• Acces la informații de business;

• Oportunități de networking – contacte noi și viitoare parteneriate de afaceri.

Canale de promovare:
1. Comunicate de presă;
2. Promovare fizică: materiale promoționale la eveniment;
3. Promovare online: new media, site-uri de evenimente, site-ul proiectului.

Despre JCI

Junior Chamber International (JCI) este o organizaţie neguvernamentală internaţională care numără 200.000 de membri – tineri lideri, antreprenori şi profesionişti cu vârste între 18 şi 40 de ani – în peste 100 de ţări. Pornind de la viziunea JCI „de a fi cea mai importantă reţea globală de tineri activi”, membrii JCI îşi propun să transpună în realitate misiunea JCI „de a oferi oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii să dobândească puterea de a crea schimbări pozitive”. Printre membrii marcanți ai Junior Chamber International s-au numarat: Kofi ANNAN (Secretar General al ONU), foști președinți ai SUA : George BUSH Sr., Bill CLINTON, Gerald FORD, Richard NIXON, președintele Franței, Jacques CHIRAC, prințul ALBERT de Monaco, fostul Prim-Ministru al Japoniei, Keizo OBUCHI, fostul Prim-Ministru al Poloniei, Jan BIELECKI, și multe alte personalități, care s-au afirmat ulterior în cele mai diverse domenii.

În România, Junior Chamber International s-a înfiinţat în anul 2002 la Bucureşti, în prezent existând organizaţii locale JCI în mai multe orașe din țară, dintre care amintim: Braşov, București, Buzau, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Lugoj, Timişoara. Proiectele JCI România sunt întreprinse pe una din cele 4 mari arii promovate de JCI la nivel internaţional: afaceri (proiectul Tineri Antreprenori, Business Networking Event, etc.), dezvoltare individuală (JCI Training), relaţii internaţionale (conferinţe internaţionale JCI şi programe de twinning) şi responsabilitate faţă de comunitate (proiecte sociale).

Vă invităm să participati la JCI Play 4×4, editia a 5-a, dar și la evenimentele viitoare JCI Constanța și să profitați de beneficiile oferite de acestea pentru dezvoltarea dumneavoastră, a lumii din jurul dumneavoastră și a comunității din care faceti parte.

Detalii despre înscrieri găsiți aici.

Be Better! Vizitaţi pagina de internet www.jciromania.ro pentru a afla ştiri la zi şi informaţii de ultimă oră despre JCI Romania.

Vă așteptăm,
Echipa JCI Constanța

 

Coordonator proiect:
Cristian Culea
Immediat Past President JCI Constanta
Tel: +40 722 253 304
Email: 4×4@jciconstanta.ro

Persoana de contact:
Marius Robert Dinu
VP Business 2013 JCI Constanța
Tel: +40 723 337 007
Email: 4×4@jciconstanta.ro